17 Haziran 2010

dünya kupası '10: ilk maçlar

A Grubu: Her ne kadar maçları canlı izleyemesemde, aşağı yukarı tahmin ettiğim gibi sonuçlandı. Bu grupta Meksika - Fransa maçı yarın oynanacak ve grubun kader maçı olacak.. Bu maçın berabere biteceğini tahmin ediyorum. Plase ise Meksika'nın galibiyeti.

B Grubu: Bence turnuvanın en büyük sürprizi bu gruptaydı. Güney Kore Yunanistan'ı yenemezdi ama nasıl olduysa yendi.. Bende çok şaşırdım.. Şimdi grupta işler karıştı gibi görünüyor. Nijerya şuanki duruma göre gruptan çıkmak için ikinci takım olma yolunda..

C Grubu: Zayıf rakibi karşısında kazanan Slovenya her ne kadar ilk maçlar sonunda lider gibi gözükse de gruptan çıkma şansları oldukça düşük.. Tek şansları ABD'den alabilecekleri 1 puan.

D Grubu: Bir başka hayal kırıklığı ise bu gruptaydı.. Sırbistan hem kendi karizmasını çizdi, hem de iddiacıları üzdü.. Gruptan çıkmak için tek olur, Avusturalya'nın Gana'yı yenmesi.. Bu grup favori haricindeki takımlar arasında müthiş bir mücadeleye sahne olacak.. Güzel grup oluşmuş.. Ayrıca Almanya'ya da deyinmeden geçemeyeceğim.. İyi başladılar.. Umarım devamı gelir.. Seyir keyfi açısından oldukça kısır geçen Dünya Kupası'nın rengi oldular ilk maçlarda.. Maçın adamı seçilen Podolski'nin arlaaya devam edeceği görüşündeyim.. Almanya'nın yolu açık..

E Grubu: Keyifsiz ilk maçların oynandığı Dünya Kupası'nda ufak da olsa parıltıların göründüğü bir maçtı Hollanda - Danimarka maçı.. beklendiği gibi Hollanda kazandı ama skora bakıp futbol için aldanmamak lazım.. Turnuvaların ilk maçlarını güzel oynayıp ,ilerleyen maçlarda 'yazık oldu' denilen Hollanda belki de bu kez keyifsiz bir oyunla idaha ilerilere gitmenin yolunu arayacak.. Neden bilmyorum Portakallar'ı finalde görmek istiyorum.. Umarım klasikleşen 'son'u yaşamazlar. Grubun diğer maçı Japonya Kamerun'du.. Kamerun'a özellikle şaşırdım.. Gerçekten futbol adına hiçbir şey yapmadılar.. Grubun en zayıf takımı olarak görülen Japonya'ya birkaç pozisyonn dışında üstünlük kuramadılar.. Böylece Danimarka 'nın ekmeğine yağ sürüyorlar..

F Grubu: Tıpkı bir önceki grup gibi grubun favorilei ilk maçta karşı karşıya geldi ve yine beraberlik oldu.. İtalya yediği golden sonra rakibini baskıyla hataya zorladı ve istediğini elde etti.. İki takımında futbolu umut vermese de baskı dakikalarındaki İtalya'yı beğendiğimi söyleyebilirim. Yeni Zelanda Slovakya maçı ise belki de turnuvanın en sıkıcı maçıydı.. Hiç keyif almadım desem yeridir.. O yüzden geçelim..

G Grubu: Brezilya bu turnuvada belki de hiç olmadığı kadar 'favori değil'.. Ne süper parlayan yıldızları ne de gelecek vaadeden genç yetenekleri var.. Ne Ronaldinho ne Ronaldo tadında kimse yok.. Bu nedenle adı çok geçmese de Brezilya unutulmamalı.. Grubun diğer maçında ise Fildişi Sahillerini çok beğendiğimi söylemeliyim. .Keita, iyileşmiş Drogba turnuvaya çok şey katar. Bana göre Portekiz'le artık şanslar eşit..

H Grubu: Bir hayal kırıklığı ve bir sürpriz yaşandı bu grupta.. Hayal kırıklığı malum İspanya.. Nazar boncuğu olsun istemişlerdir diye düşünüyorum. Belki de bundan sonraki hiçbir maçı kaybetmeden turnuvayı kazanacaklar.. Ama başlangıçları kötü oldu.. Sürpriz ise Alexis Sanchez.. yeni bir yıldız doğuyor.. Yeni Ronaldo.. yeni Kaka.. Yeni... Gerçekten çok süratli ve yaratıcı.. Bu performansa belki de en çok Udinese sevinecek.. İzleyelim..


1 yorum:

neş'e dedi ki...

hayal kırıklığı mı? ispanya mı? sen anlıyorsun bu işten adamım! :)